De Elisabethzaal mag 50% van haar capaciteit benutten. ©  Wim Hendrix

Bekende artiesten treden op in Elisabethzaal om Zoo te steunen

Woensdagavond was er het CD&V-ledencongres, maar er zit intussen ook alweer echt muziek in de Koningin Elisabethzaal. Eind oktober zal de Zoo La La Band weer schwung brengen in de concertzaal op het Astridplein. De Antwerpse zoo wil met dit initiatief artiesten van bij ons een hart onder de riem steken. En dat geldt ook andersom.

De nieuwe Zoo La La-concertreeks vindt plaats op 24, 25, 29 en 31 oktober. Een acht-koppig live orkest wordt dan vergezeld door gastartiesten van eigen bodem als Johan Verminnen, Barbara Dex, Jean Bosco Safari, Bart Peeters, Sandrine en Natalia.

De opbrengst van deze concerten dient als steun voor de Zoo.

Volgens de organisatie zal alles in volledig coronaproof omstandigheden kunnen doorgaan. De Koningin Elisabethzaal pronkt met een modern verluchtingssysteem en werkt in haar ruime hal en trappenstelsel met vaste routes die de bezoekers naar de drie aparte ingangen leiden.

Al die elementen maakten dat de Koningin Elisabethzaal een uitzondering vroeg en kreeg van de Vlaamse overheid om haar capaciteit aan bezoekers te verhogen naar 1029 concertgangers op basis van de ruimtelijke en technologische troeven waarover de zaal beschikt. Dat komt neer op een 50% bezetting van de zaal.

“De Koningin Elisabethzaal is gebouwd om mensen bij elkaar te brengen en te verwonderen. Dat hebben we meer dan ooit nodig”, zegt Anja Stas, initiatiefneemster van de concertreeks Zoo La La.

Tickets en info: koninginelisabethzaal.be

 joro

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio