In het omvangrijke drugsdossier werd eerder al voormalig Rijkswachtbaas Willy Van Mechelen opgepakt. ©  rr

Docent politieschool en havenbaas opgepakt in drugszaak rond ex-rijkswachter Willy Van Mechelen

In het grote drugsonderzoek naar ex-rijkswachtbaas Willy Van Mechelen zijn donderdagochtend drie politiemensen opgepakt. Dat is door betrouwbare bronnen bevestigd aan onze redactie. Er vond ook een inval plaats bij havenbedrijf Mexico Natie.

Een van de verdachte politiemannen werkt bij de Politiezone Antwerpen en is tevens docent aan de politieschool Vesta. Ook zijn echtgenote, die zelf bij de politiezone Mechelen-Willebroek werkt, werd gearresteerd.

Een andere verdachte is commissaris bij de politiezone ZaRa (Zandhoven en Ranst). Wat de politiemannen precies ten laste wordt gelegd, is nog niet duidelijk.

In hetzelfde drugsonderzoek, waarin eerder deze week voormalig rijkswachtbaas Willy Van Mechelen werd gearresteerd, vond ook een inval plaats bij havenbedrijf Mexico Natie. Daar werden twee personen opgepakt. Eén van hen bekleedt een hoge functie: het gaat om terminalmanager Philippe V.M.

Het onderzoek draait om de invoer van tonnen cocaïne van de haven van Antwerpen. De schoonzoon van drugsbaron Tom B., die enkele dagen al werd opgepakt, werkt bij Mexico Natie.

In het onderzoek werd ook de bekende hooligan Nathan S. opgepakt, samen met een van de Limburgse Aquino-broers. Het federaal parket geeft later vandaag een persconferentie over de zaak.

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio