©  RAFC

Nu ook officieel: Cristian Benavente naar Antwerp FC

Cristian Benavente (26) is de nieuwste aanwinst van Antwerp FC. De Peruviaan legde woensdag al zijn medische tests af en donderdag werd de transfer geofficialiseerd. Hij wordt gehuurd van het Egyptische Pyramids FC, mét aankoopoptie. Bij de Great Old zal hij rugnummer 24 dragen.

Benavente is een oude bekende van het Belgische voetbal. Nu ja, ‘oude’. De Peruviaanse offensieve middenvelder speelde van januari 2016 tot januari 2019 bij Charleroi, waar hij 102 wedstrijden speelde, 29 keer scoorde en zeker op het einde een van de uitblinkers was.

Daarna vertrok hij naar het Egyptische Pyramids, dat zo’n 6 miljoen euro op tafel legde, maar dat was geen succes. Hij speelde er twaalf wedstrijden, waarin hij driemaal scoorde, maar werd in de zomer van 2019 alweer verhuurd aan het Franse Nantes, waar hij ook niet verder kwam dan dertien matchen. Antwerp was al langer geïnteresseerd in zijn diensten. Zeker omdat hij de competitie goed kent en polyvalent is – hij kan achter de spits en op de flank uit de voeten.

Ampomah de volgende?

Antwerp is ook nog altijd bezig met Nana Ampomah. De 24-jarige Ghanese dribbelaar (ex-Waasland-Beveren) wil per se vertrekken bij Fortuna Düsseldorf omdat de club naar de Duitse tweede klasse is gedegradeerd en hijzelf invaller is. Hij heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar de Great Old en de kans bestaat dat er ondanks de hoge initiële vraagprijs van Fortuna – bijna 3 miljoen euro – nog een doorbraak in het dossier komt. Al bewandelt Antwerp ook nog andere pistes op zijn positie.

(dvd)

 ©  BELGAIMAGE

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws