© ATV

Telenet Giants Antwerp valt stil in tweede helft en opent EuroCup met nederlaag in Russische Krasnodar

Geen stunt in de eerste partij van het nieuwe seizoen in de EuroCup en versus Lokomotiv Krasnodar voor het jonge Telenet Giants Antwerp. Na een schitterende eerste helft ging de havenploeg in Rusland onderuit (89-72). Het team van coach Christophe Beghin toonde echter dat het veel potentieel heeft en in deze prestigieuze Europese competitie. Het mag dan ook blijven dromen van enkele spraakmakende zeges. Volgende week dinsdag ontvangt Telenet Giants Antwerp in de Lotto Arena het Spaanse Andorra.

Telenet Giants Antwerp opende via Ibrahima Fall-Faye (0-2) maar was tegen een nochtans slecht afwerkend Krasnodar snel op achtervolgen aangewezen. Will Cummings en Allan Williams zorgden voor een 7-2 en 11-8 Russische bonus. Vincent Kesteloot scoorde na heerlijke assists van Kenneth Smith, Dave Dudzinksi dropte een bom en bij 12-13 namen de Giants het initiatief opnieuw over. De Sinjoren bleven scherp verdedigen en hielden ook offensief het overzicht: 14-18. Krasnodar vond in het eerste kwart en ondanks een vuile fout van Allan Williams op Roby Rogiers zijn momentum niet meer. Met een driepunter at the buzzer rondde Kenneth “Speedy” Smith het eerste kwart waardoor de Giants een 17-21 bonus op zak hadden.

Coach Christophe Beghin had in het begin van het tweede kwart met alle tien spelers geroteerd. Jalen Jenkins scoorde snel 5 punten, maar balverliezen gaven Lokomotiv Krasnodar de kans om met snelle scores uit te pakken. Na een 11-5 tussenspurt hadden de Russen opnieuw een 29-26 bonusje op zak. Ibrahima Fall-Faye kampte snel met foutenlast maar na een score van de Europees debuteerde en 19-jarige Niels Van den Eynde bleef Telenet Giants Antwerp wel in het spoor: 30-28. Via Vincent Kesteloot en Vrenz Bleijenberg ging het na zes minuten in het tweede schuifje opnieuw naar een 30-32 Antwerpse voorsprong. Ex-NBA-speler Jordan Crawford was hot, scoorde negen punten op een rij (33-32) maar met korven van Kenneth Smith, Stephaun Branch en een driepunter van Dave Dudzinski ging het naar 39-40. Dennis Donkor kwam ook offensief los en leidde met vijf opeenvolgende punten, waaronder een bom, de Giants naar een 40-45 bonus halfweg. Maar liefst negen spelers van de Giants scoorden in de eerste helft.

Tot 47-49 bleef Telenet Giants Antwerp aan het commando in het derde kwart. Na een onsportieve fout van Kenneth Smith en nieuwe Antwerpse fout werd het 53-49 voor Krasnodar. Beide ploegen leden balverliezen, misten vrijworpen en Ibrahima Fall-Faye miste tweemaal een dunk. Nervositeit heerste bij beide teams en de Giants moesten tevens de rol lossen. Het derde schuifje was met 22-12 dan ook voor de Russen. Gelukkig milderde Kenneth Smith met bom en weer in de slotseconde van dat derde kwart naar 62-57. Kapitein Dave Dudzinski had met een open wonde aan het oog en veel bloed intussen het parket verlaten.

De 19-jarige Vrenz Bleijenbergh opende het slotschuifje met een driepunter (62-60) en de Giants zaten meteen weer in de partij. Will Cummings nam Lokomotiv Krasnodar op sleeptouw en met Russische fast-breaks ging het naar 71-64. Coach Christophe Beghin vluchtte in een time-out, maar ook in de laatste vijf minuten van de wedstrijd was er van een Antwerpse remonte geen sprake. Dave Dudzinski keerde wel terug op het parket, maar de Sinjoren waren offensief te steriel om Krasnodar nog te bedreigen. Een sterke Alan Williams in the paint zorgde in het slot van de wedstrijd na 76-64 voor nog een ruime Russische zege: 89-72 De Giants incasseerden in de tweede helft een 49-27. Vandaag keert de Antwerpse selectie terug naar België. Weer via Moskou, Istanbul en Amsterdam om pas vrijdagmiddag in de Heylen Vastgoed Basket Campus te arriveren.

Lokotmotiv Krasnodar: Cummings 17, Williams 19, Kuzminskas 7, Martiuk 6, Crawford 21, Motovilov 6 , Ilnitskiy 9, Lynch 4, Dolinin 0, Sychkov , Emchenko

Telenet Giants Antwerp: Branch 13, Kesteloot 8, Dudzinski 12, Faye 4, Smith 15, Rogiers 2,Jenkins 5, Donkor 5, Bleijenbergh 6, Van den Eynde 2

Kwarts: 17-21, 23-24, 22-12, 27-15

(Patrick Ceulemans)

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal