©  Photo News

Rittenkoers herneemt vandaag in Aalter, morgen tijdrit in Riemst

De BinckBank Tour hervat vandaag met Aalter-Aalter en gaat zoals voorzien tot zaterdag verder, zij het volledig in ons land. Meer zelfs: op vrijdag komt er een tijdrit in Riemst, die normaal gezien voor gistermiddag in Vlissingen was gepland.

Hugo Coorevits

De BinckBank Tour hervat vandaag met Aalter - Aalter en gaat zoals voorzien tot zaterdag verder, zij het volledig in ons land. Meer zelfs: op vrijdag komt er een tijdrit in Riemst, een tijdrit die normaal gezien voor gistermiddag in Vlissingen was gepland.

“We zijn blij dat we dankzij de gemeenten Aalter en Riemst toch nog een mooie driedaagse kunnen aanbieden”, aldus Gert Van Goolen van organisator Golazo. “Omdat de burgemeesters van Vlissingen, Terneuzen en Sittard-Geleen de vergunningen door de verstrengde Nederlandse coronamaatregelen introkken, was het puzzelen.”

En ook de tijdrit wordt behouden, zij het dan wel in Riemst. “We zijn heel tevreden dat die nog gereden kan worden”, aldus Van Goolen. “Met de Slingerberg hebben we zelfs een leuk parcours gevonden. Dat is een helling van zeshonderd meter lang, die gemiddeld zes procent omhoog loopt.”

Zoals oorspronkelijk voorzien eindigt de BinckBank Tour zaterdag met een etappe van Ottignies/Louvain-la-Neuve naar de Vesten in Geraardsbergen. (hc)

Meer sportnieuws