Vadim Pronskiy ©  BELGAIMAGE

Astana vervangt twee renners in Giro-selectie na coronabesmetting

Astana heeft woensdag bekendgemaakt twee renners in haar selectie voor de Giro, die zaterdag start in Sicilië, te vervangen. Het duo is in nauw contact geweest met ploegmakker Zhandos Bizhigitov, die positief testte op COVID-19 en symptomatisch is. Het gaat om de Kazakken Yuriy Natarov en Vadim Pronskiy. Beiden zouden hun debuut maken in de Giro. Ze worden vervangen door de Deen Jonas Gregaard Wilsly en de Colombiaan Rodrigo Contreras.

rahe

Bij Astana testte voor het WK van zondag ook Alexey Lutsenko nog positief op COVID-19. Hij verblijft momenteel in isolatie, maar heeft geen symptomen. Hij wacht op de resultaten van zijn hertests.

Jakob Fuglsang is de kopman van Astana voor de Ronde van Italië. De 35-jarige Deen heeft ambities om de Giro op zijn naam te schrijven.

Fuglsang kan tijdens de Giro verder terugvallen op de Colombiaan Miguel Angel Lopez, in 2018 derde in de Giro, vorig jaar zevende en recent in de Tour zesde, en op de Rus Aleksandr Vlasov. De Italianen Manuele Boaro en Fabio Felline en de Spanjaard Oscar Rodriguez maken de selectie compleet.

Selectie Astana: Jakob Fuglsang (Den), Miguel Angel Lopez (Col), Aleksandr Vlasov (Rus), Rodrigo Contreras (Col), Jonas Gregaard (Den), Manuele Boaro (Ita), Fabio Felline (Ita), Oscar Rodriguez (Spa)

Meer sportnieuws