Alle kinderen worden getest. ©  robin utrecht

1 kind besmet met Covid-19 in Sint-Jozefinstituut in Essen: 65 leerlingen in quarantaine

Essen -

Omdat een leerling uit het eerste middelbaar van het Sint-Jozefinstituut in Essen besmet is met Covid-19, moeten drie klassen in quarantaine. Het gaat om drie van de vier klassen van het eerste middelbaar.

Dat vertelt Kris Peeters, afgevaardigd bestuurder van Koba Noorderkempen, de scholenkoepel waar het Sint-Jozefinstituut onder valt. “Doordat één leerling besmet is, zitten drie klassen donderdag en vrijdag thuis. Omdat de kinderen ouder zijn dan 12 jaar, moeten zij zich allemaal laten testen. Het aantal lijkt misschien hoog, maar omdat er contacten zijn geweest met andere klassen heeft de CLB-arts beslist dat al deze klassen in quarantaine moeten. We moeten de protocollen nu eenmaal volgen.”

De school verwacht dat de testuitslagen zaterdag binnen zullen zijn. Wat er dan verder gebeurt, hangt af van die uitslag. “We gaan dit weekend met een update komen over hoe het verder moet. Dat weten we nu nog niet, maar we hopen op een snelle opstart.”

Het is nog niet bekend hoe de leerling het virus heeft opgelopen, volgens Peeters. De leerkrachten organiseren digitale lessen voor de kinderen. “De leerkrachten zelf hebben geen risico op besmetting, dus zij blijven gewoon werken.”

Vorige week bleek al dat er een leerkracht van lagere school Mariaberg Centrum, ook een school van Koba, besmet was met het virus. Daardoor zaten negentig leerlingen tijdelijk thuis, maar inmiddels is iedereen, ook de leerkracht, weer op school. “Zij testte negatief nu. De besmetting op het Sint-Jozef staat daar absoluut los van.” (ajan)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio