Elise Mertens. © EPA-EFE

Elise Mertens stoot zonder veel overschot door naar derde ronde op Roland Garros

Tegen de taaie en robuuste Kania Kanepi (WTA 106) had Elise Mertens (WTA 20) minder overschot dan het verschil in ranking zou doen vermoeden. De beste Belgische tennisster moest wroeten om het in twee sets af te maken: 6-4, 7-5. Mertens staat zo in de derde ronde van Roland Garros.

Marc Vermeiren

Een halfuur lang zat Mertens behoorlijk onbedreigd in de driver’s seat. In de eerste set moest ze slechts een late opflakkering – waarin Kanepi van 5-2 naar 5-4 terugkwam – afweren. Het bleek wel de voorbode voor de betere momenten van de Estse, die in de tweede set al snel twee keer door de opslag van Mertens ging: 1-2 en 3-4. Dat de 24-jarige Limburgse telkens direct kon tegenbreaken, hield haar in de set. Enkele wilde klappen vanuit Estland werden daarbij in dank aanvaard.

De inschattingen vooraf – dat Kanepi een risicovolle opponente was – bleken correct. In 2019 had ze op het Parijse gravel nog de vierde ronde bereikt. Datzelfde jaar won ze in Charleston ook een gravelduel van Mertens. Met een blanco game kwam Kanepi nog terug tot 5-5, maar een paar sterke defensieve manoeuvres loodsten Mertens naar winst en een derde ronde tegen Caroline Garcia (WTA 45) of Aliaksandra Sasnovich (WTA 96).

 tsfn

MEER OVER Roland Garros

Meer sportnieuws