Ioanna, met gele trui, ontvangt de eerste klanten in Lint. © Filip Spoelders

Boeren & Buren breidt uit naar Lint

Lint -

De Lintenaren kunnen vanaf nu eten en drinken van lokale producenten bestellen om in hun eigen gemeente af te halen. Het systeem van Boeren & Buren is hiervoor uitgebreid vanuit Lier.

Filip Spoelders

Met Boeren & Buren kunnen de liefhebbers van lokale en biologische producten bestellingen doorgeven en ze aan een plaatselijk afhaalpunt, een zogenaamde ‘buurderij’, afhalen. Ioanna Simionescu van de CSA-boerderij Kraakvers.bio uit de Lierse deelgemeente Koningshooikt heeft zo’n ‘buurderij’. “Maar omdat ik in het afhaalpunt van Lier veel klanten uit Lint over de vloer kreeg, begon het idee te groeien om ook in deze gemeente een afhaalpunt uit te bouwen”, licht Ioanna toe.

Woensdag stond ze met haar medewerkers voor het eerst aan De Witte Merel. Voor de eerste keer stonden er meteen zestien bestellingen klaar. “De Lintenaren moeten ons nog beter leren kennen en dit initiatief zal zeker verder groeien. Het voordeel is dat ze alle lokale producten van verschillende boerderijen bij één ‘buurderij’ kunnen bestellen. Dit gaat onder andere om biofruit, groenten, melk, ambachtelijk brood en vlees.” Ook confituren, groentetaarten, kazen, boter, koeken, yoghurt en granen staan op de lijst om te bestellen.

“Wanneer er vraag is vanuit andere gemeenten in de buurt kunnen we altijd overwegen om verder uit te breiden. Naast de lokale producten is een andere troef van het systeem dat de afhaalmomenten een tijd van ontmoeten zijn voor de klanten. Ze blijven al eens een praatje doen en dat maakt het gezellig. Al is dit in deze tijden van corona een beetje moeilijker.”

Boeren & Buren zal iedere woensdag om 17u aanwezig zijn aan De Witte Merel. Op voorhand bestellen, is verplicht. Dit kan via www.boerenenburen.be.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio