©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Sanyang (Beerschot) geselecteerd voor nationale elftal Gambia van bondscoach Saintfiet

Abdoulie Sanyang (21) heeft zijn eerste selectie beet voor de nationale ploeg van Gambia, waar Mollenaar Tom Saintfiet bondscoach is. Na Holzhauser voor Oostenrijk heeft Beerschot dus nog een kersverse international in de rangen. De Kielse club laat trouwens al zijn internationals gaan voor interlandverplichtingen.

De jonge Gambiaan Sanyang komt nog maar net piepen in het profvoetbal. Voor zijn nieuwe ploeg Beerschot speelde hij nog maar twee keer, bij Lommel heeft hij 22 wedstrijden achter zijn naam staan. Binnenkort heeft Sanyang misschien zijn eerste cap te pakken als hij in actie komt in de wedstrijd tussen Gambia en Angola. Op 8 oktober spelen beide landen een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup. Het duel vindt plaats op Portugese bodem. Er is dus geen coronagevaar.

Bij Gambia is Tom Saintfiet bondscoach. Sanyang komt bij de Schorpioenen Omar Colley (Sampdoria, ex-Genk), Sulayman Marreh (AA Gent), Bubacarr Sanneh (Anderlecht) en Ablie Jallow (Seraing) tegen. Gambia staat 159ste op de FIFA-wereldranglijst.

Tom Saintfiet. ©  BELGAIMAGE

 (tsfn, kofr)

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws