Uiterst rechts de nieuwbouw op de plaats van het klooster, parallel erachter een deel van de school dat verbouwd wordt. © Architectenatelier Verwilt & Allegro

Bouw allereerste sociale koopwoningen begint eind oktober: “We geven jongeren uit de gemeente de kans hier te blijven wonen”

Berlaar-Heikant, Lier -

Bouwbedrijf dhulst’ uit Lier begint eind oktober aan de bouw van twaalf sociale koopappartementen in het centrum van Berlaar-Heikant. Opdrachtgever is Klemo, de sociale koopwoningmaatschappij voor Mechelen en omstreken.

Chris Van Rompaey

Een deel van appartementen komt in de plaats van het vroegere Maricolenklooster op de Aarschotsebaan dat in 2018 al werd gesloopt. Aan de straatzijde komt een nieuwbouw met zes appartementen op de plaats van het klooster. Een deel van het oude schoolgebouw (met zwart dak op de foto) erachter wordt tot zes appartementen verbouwd.

“Dit bouwproject telt acht grote appartementen met drie slaapkamers, drie kleinere met twee slaapkamers en één appartementje met één slaapkamer”, zegt Fabienne Blavier, voorzitter van Klemo. “Het achterste deel, de vroegere gemeentelijke meisjesschool, wordt later door onze collega’s van Zonnige Kempen gerenoveerd en verbouwd tot achttien sociale huurappartementen. Parkeren gebeurt ondergronds, in een parking die we met deze huurwoningen delen.”

Begin 2022 klaar

“Met dit project mikken we vooral op starters en jonge gezinnen”, benadrukt ondervoorzitter Walter Horemans aan. “Het zijn de eerste sociale koopwoningen die we in Berlaar-Heikant realiseren. Op die manier werken we mee om een betaalbaar woonaanbod te realiseren. We geven jongeren uit de gemeente zo de mogelijkheid om hier te blijven wonen. De kostprijs van deze werf is geraamd op 1.230.000 euro en de uitvoeringstermijn bedraagt 120 werkdagen.”

De werf zal tegen de zomer van 2021 opgeleverd worden. Dan moet nog wel de afwerking gebeuren in een volgende fase. Het streefdoel is om de woningen begin 2022 op de markt te kunnen brengen.

www.klemechelen.be/berlaar-maricolen

.

MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio