De voltooiing van de Woon-balsite zorgt ervoor dat er enkele nieuwe namen nodig zijn. © JDW

Gemeente zoekt inspiratie bij inwoners voor naam sportpark, plein en fietsverbindingen

Nijlen -

Een geschikte naam voor een sportpark, fietsverbindingen en een pendelparking. Dat is waar de gemeente Nijlen naar op zoek is. De inwoners mogen hun suggesties doorgeven, al is er wel niet zo heel veel tijd.

Met het Woon-balproject tussen de spoorweg, Molenstraat en Kesselsesteenweg krijgt Nijlen er een nieuw sportpark bij, met onder andere een Finse piste en speelzones. De gemeente roept de inwoners nu op om een suggestie te doen voor een naam voor dit park. “Alle suggesties zijn welkom tegen uiterlijk 5 oktober via info@nijlen.be of op het nummer 03.410.02.11. Dat moet al zo snel omdat de cultuurraad de voorstellen op 6 oktober zal bespreken”, duidt communicatieambtenaar Hans Selderslaghs.

Maar er is niet alleen het nieuwe sportpark dat nog een naam moet krijgen. Door en naar het gebied lopen ook twee fietsverbindingen waarvoor het schepencollege graag een naam vindt die blijft hangen bij de inwoners. “Een van de fietswegen ligt in het verlengde van de Graanweg, de andere is een voormalige kerkwegel die opgewaardeerd wordt. Dit kan mogelijk inspiratie bieden, samen met het gegeven dat de naam best op ‘pad’ kan eindigen”, klinkt het.

Vrouwennaam

En dan is er tot slot nog de nieuwe pendelparking naast het spoor, vlak aan het station. Deze zal met heel wat groen aangelegd worden en krijgt zo de uitstraling van een plein. Voor dat plein zou het schepencollege graag de naam van een vrouw gebruiken. Suggesties zijn ook hier nog welkom. (bepr)

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio