Het station van Mechelen, waar de feiten zich afspeelden. ©  Dirk Vertommen

Man spuwt naar personeelslid Securail, parket vraag internering

Mechelen -

Denis W., een Keniaanse man die in Mechelen verblijft, wordt als het van het parket afhangt, geïnterneerd. De man spuwde begin mei naar een lid van Securail, de veiligheidsdienst van de spoorwegen.

Op 7 mei hing W. rond in het station van Mechelen. De man zou geen mondmasker hebben gedragen en zou ook gespuwd hebben. Toen hij daar werd op aangesproken, riep hij: “Kill me and I’m gonna kill you.” (Dood me en ik ga jou doden.) Omdat de man ook geen geldig treinticket had, werd hem gevraagd om het station te verlaten. Daar kon de Keniaan niet mee lachen en hij werd agressief. Hij spuwde in de richting van een personeelslid van Securail.

De man werd door de onderzoeksrechter aangehouden en verscheen woensdag nog steeds aangehouden voor de correctionele rechtbank. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij nooit willen meewerken met de psychiater die hem moest onderzoeken. Uiteindelijk werd de internering gevorderd.

“Mijn cliënt is inderdaad een vluchteling uit Kenia en verblijft in Mechelen bij vrienden van zijn familie”, zei de advocate van W. “De man ontkent dat hij gespuwd heeft naar de medewerker van Securail. Er zijn ook geen camerabeelden van en op één verklaring na, zegt iedereen dat ze hadden horen zeggen dat mijn cliënt had gespuwd, maar het zelf niet gezien hadden.”

De verdediging vond dat er niet aan de voorwaarden was voldaan om de beklaagde te interneren. “Mochten de feiten toch bewezen worden geacht, dan vragen wij een straf met uitstel”, klonk het nog.

Vonnis valt eind oktober. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio