Archiefbeelden explosie Wilrijk

Explosie Wilrijk: Fluvius en toplui doorverwezen naar correctionele rechtbank

De raadkamer in Antwerpen heeft netbedrijf Fluvius, de CEO en de directeur netuitbating doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor de zware ontploffing aan het Ridderveld in het Antwerpse district Wilrijk. Drie huizen werden vorig jaar compleet vernield en er vielen een dode en drie zwaargewonden.

Wilrijk werd op 3 september kort na de middag opgeschrikt door een enorme explosie. Drie huizen werden met de grond gelijk gemaakt. Het ging om Ridderveld 10, 11 en 12. Drie andere woningen liepen zware schade op. Ook in de ruime omgeving was er heel wat materiële schade. De hulpdiensten konden drie slachtoffers levend van onder het puin halen. Voor de 86-jarige Louise D’hertefelt kwam alle hulp te laat.

Uit het onderzoek blijkt volgens het parket dat onder de verantwoordelijkheid van Fluvius fouten zijn gemaakt. “De deskundige die de oorzaak van de ontploffing heeft onderzocht, is tot de conclusie gekomen dat er een probleem was met de huisaansluiting. De koppeling in de kelder van Ridderveld 11 was onvoldoende aangeschroefd. Mogelijk is de gebrekkige aansluitingsbuis verschoven bij graafwerken, met een gaslek tot gevolg”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Het parket vroeg de raadkamer om Fluvius, de CEO en de directeur netuitbating naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen en onopzettelijke brandstichting door gebrek aan een huisaansluiting. De raadkamer is daar woensdag op in gegaan. (blg)

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio