De Sint zal een intrede doen, maar rijen met wachtende kinderen zal hij niet zien. ©  BELGA

Kinderen zullen aankomst Sint op tv moeten volgen: “Dit jaar geen publiek evenement”

De kinderen zullen de aankomst van de Sint dit jaar thuis voor tv moeten volgen in plaats van in Antwerpen. Omwille van de coronamaatregelen besliste Ketnet dat het geen publiek evenement kan worden. “We zijn nu aan het zien hoe we het wel kunnen aanpakken.”

Chris Snick en Nina Bernaerts

In normale tijden zorgt de aankomst van de Sint in Antwerpen voor volle kaaien en straten. Maar dit jaar is dat geen optie. “Er komt een intrede, maar het zal geen publiek evenement zijn”, vertelt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. “Hoe we het exact zullen aanpakken om ervoor te zorgen dat de kindjes wel alles mooi kunnen volgen, bekijken we nu.”

De Pieten zullen deze keer geen selfies kunnen nemen met de vele kinderen. ©  BELGA

In Nederland besliste de openbare omroep NTR ook al dat er op “de landelijke Sinterklaastocht geen publiek welkom is”. “De locatie van de intocht wordt ook niet bekendgemaakt”, klinkt het daar. “Wij stellen alles in het werk om Sinterklaas zoals altijd een warm welkom te geven in Nederland, maar wel op een manier die verantwoord is.”

En verschillende Vlaamse steden denken intussen ook na over hoe zij hun intrede van de Sint moeten doen verlopen. Aalst hakte alvast de knoop door. Een klassieke blijde intrede komt er niet, mogelijk organiseren ze voor de kinderen in de plaats een zoektocht rond het thema Sint.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio