©  BELGA

Lommel beboet voor wangedrag Van Veldhoven tegen Lierse K.

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 2.500 euro (waarvan 1.000 euro effectief) aan Lommel opgelegd, omdat CEO Harm Van Veldhoven in de thuismatch tegen Lierse Kempenzonen in de neutrale zone was gekomen om de scheidsrechter te bekritiseren. Van Veldhoven kreeg zelf ook een voorwaardelijke geldstraf van 500 euro.

Bron: BELGA

Scheidsrechter Jordi Vermeiren stelde een rapport op over Van Veldhovens wangedrag tijdens het competitieduel van vrijdag 11 september, toen Lierse Kempenzonen op bezoek kwam in het Soevereinstadion. Van Veldhoven ging in de kleedkamer verhaal halen bij de ref, onder meer na een discutabele penalty voor de bezoekers in de eerste helft. Tot twee keer toe verliet hij tijdens de wedstrijd de tribunes om Vermeiren in de neutrale zone breed gesticulerend de les te spellen. De rode kaart voor Thordarson zou de CEO van Lommel “een schande” genoemd hebben. Die zone is bovendien verboden terrein, ook voor bestuursleden. Na de expliciete vraag van Vermeiren zelf begeleidden stewards Van Veldhoven naar de tribunes.

Het Bondsparket, dat een boete van 2.500 euro eiste, verweet Lommel een gebrekkige organisatie, omdat een ongemachtigd persoon zo makkelijk in de neutrale zone en zelfs tot bij de scheidsrechter kan geraken. Een club hoort proactief te handelen om de toegang tot die zones te beletten, klinkt het. Van Veldhoven wordt ook verweten dat hij zijn rust niet kon bewaren, zijn spelers met zijn gedrag dreigde op te hitsen en druk zette op de scheidsrechters. “Hij heeft een voorbeeldfunctie, maar misbruikt zijn macht om tot de neutrale zone te geraken”, concludeert ook het Disciplinair Comité, dat eveneens aanstipte dat Van Veldhoven in het verleden al meermaals werd vervolgd voor zijn gedrag richting scheidsrechters.

Van Veldhoven en Lommel betwistten de feiten niet. Het Disciplinair Comité vond een sanctie met een groot deel uitstel passend als ultieme waarschuwing. “Dat moet Van Veldhoven weerhouden in de toekomst gelijkaardige inbreuken te maken”, klinkt het.MEER OVER K. Lyra-LierseDOEN!