Kermis en Chiro brengen soelaas voor afgelaste jaarmarkt

Schelle -

De Schellenaren gaan hun jaarmarktweekend toch een beetje kunnen ‘vieren’. De jaarmarkt zelf met nevenactiviteiten als het vuurwerk en dj-festival zijn vanwege de coronacrisis geschrapt, maar het bestuur heeft beslist de kermis wel te organiseren. Chiro Schelle pakt op zijn beurt uit met een lekker alternatief.

Onder voorbehoud van wijzigingen in de federale maatregelen of de lokale situatie staat op 16, 17 en 18 oktober een kermis opgesteld op het Kerkplein. Op de afgesloten kermiszone met een twintigtal attracties zijn maximaal 400 personen tegelijk toegelaten en geldt mondmaskerplicht. Er komt een telsysteem met een groen/rood scherm en een verplichte looprichting langs de attracties. De eetkramen worden buiten de afgebakende zone aan de kerk/Hamerstraat opgesteld.

Ook Chiro Schelle moest op zoek naar een alternatief. Normaal organiseren zij tijdens de jaarmarkt traditioneel een boerenontbijt, restaurant en bodega. In de stijl van Hello Fresh pakt de jeugdbeweging nu uit met ‘Jaarmarkt in a box’. Met een ontbijt-, restaurant- en bodegabox brengt Chiro de jaarmarktbeleving tot bij de mensen thuis. Er wordt bovendien samengewerkt met lokale handelaars. Wie een bestelling plaatst, steunt dus ook de lokale economie. Een box bestellen kan tot en met vrijdag 9 oktober. (bar)

www.schelle.be, www.jaarmarkt.chiroschelle.be
DOEN!