Niemand raakte gewond bij de brand. ©  MARC HERREMANS

Veel rookschade na brand in kamer van oude boerderij

Heindonk -

Het heeft dinsdagavond gebrand in een oude boerderij, naast het kasteel van Heindonk, aan de Grote Bergen in Willebroek. Niemand raakte gewond maar de brand richtte aanzienlijke rookschade aan. Het gebouw werd dinsdagavond verzegeld omdat er woensdag extra onderzoek zal gebeuren.

De brand brak gisteravond uit, toen er nog verscheidene mensen in het gebouw aanwezig waren. Toen het vuur werd opgemerkt, probeerden enkele aanwezigen het vuur te blussen maar daar slaagden ze niet helemaal in. “Wij zijn het gebouw met perslucht binnengedrongen en hebben de brand kunnen situeren in een ruimte voor een sauna”, zegt brandweerofficier Pierre Van Sand. “Het vuur kregen we snel onder controle. Maar de brand ging ook met veel rook gepaard. Die had zich ondertussen kunnen verspreiden naar enkele andere kamers, waardoor er daar aanzienlijke rookschade was.”

De aanwezige mensen bleven ongedeerd. “Zij konden na de bluswerken echter niet terugkeren naar het gebouw. Dat is verzegeld voor verder onderzoek naar de omstandigheden van de brand”, reageert burgemeester Eddy Bevers (N-VA), die zich ter plaatse van de toestand kwam vergewissen.

De mensen die tijdelijk in de boerderij verbleven, konden via de eigenaar van het gebouw de nacht elders doorbrengen. Voorlopig is het nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand was. Dat zal in de loop van woensdag verder onderzocht worden door het gerechtelijk labo en mogelijk ook door een branddeskundige. (tdk)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio