Douchen op de club kan niet meer © Neel Vermeiren

it

Stijgende coronacijfers: burgemeester verbiedt douchen na alle sportwedstrijden

Wuustwezel -

21 besmettingen tijdens de laatste zeven dagen. Deze hoge cijfers verplichten burgemeester Dieter Wouters om maatregelen te nemen. Hij verbiedt het douchen na alle sportwedstrijden, ook op privaat domein.

“Eén op de duizend van onze bewoners is de laatste zeven dagen besmet geraakt met Covid-19,” maakte burgemeester Dieter Wouters (CD&V) bekend. “In overleg met de hoofdgeneesheer van de Zone, de eerstelijnszorg Noorderkempen en de brandweer is beslist om voorlopig het douchen bij alle sportclubs te verbieden. Ook vragen we om zo weinig mogelijk tijd in de kleedkamers ddor te brengen. Samen douchen houdt nu eenmaal risico’s in.” Ook de grens met Nederland oversteken wordt afgeraden.

De rode cijfers werden grondig bestudeerd. “Er is geen lijn in te trekken. De leeftijd van de besmette personen varieert tussen 11 en 90 jaar. Er zijn geen clusters te vinden. Het virus zit in diverse straten en in verschillende bevolkingsgroepen. Er is ook geen link naar sportclubs, scholen of evenementen. De leerlingen van het zesde leerjaar van gemeenteschool Klim Op moeten thuis blijven omdat er in beide klassen kinderen besmet zijn. Ze werden intussen allemaal getest. De woonzorgcentra zijn gelukkig nog coronavrij. “We hopen dat we niet verder moeten ingrijpen in het sociaal leven.” (vw)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio