©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Beerschot heeft contract Alex Maes eenzijdig verbroken: “Afscheid niet op deze manier verwacht”

Beerschot heeft het contract van Alexander Maes eenzijdig verbroken. De 28-jarige midddenvelder trainde de voorbij week al niet meer met de groep en is sinds vandaag dus ook officieel een vrije speler. “Ik denk dat het wettelijk niet mag wat de club doet, maar ik leg me erbij neer”, klinkt het bij Maes.

“Ik kreeg deze week telefoon van Thomas Schellekens, een medewerker van de club die ik nog nooit heb ontmoet”, doet Alex Maes zijn verhaal. “Hij vertelde me dat de club al een aantal aangetekende brieven naar mij had gestuurd met - in mijn ogen - valse beschuldigingen. Dat ging bijvoorbeeld over het overtreden van de coronaregels. Maar ik weet van niks. Ik train al een week niet meer met de groep. Ik volg een thuisprogramma.”

“Ik kreeg te horen dat mijn contract eenzijdig werd verbroken. Ik had nog één jaar contract bij Beerschot en de club gaat me daarom nog 30 weken uitbetalen. Ik denk dat dat wettelijk niet zomaar kan, maar ik leg me bij deze situatie neer”, aldus Maes. “Dit is niet het afscheid dat ik had verwacht. Maar we moeten door. Ik ben nu een vrije speler en ga samen met mijn management op zoek naar een nieuwe club. Er zijn wel wat opties, ik blijf hoopvol voor het vervolg van mijn carrière.”

Maes heeft het vooral moeilijk met de manier waarop hij bij Beerschot naar de uitgang werd begeleid. “Bloed, zweet en tranen heb ik voor deze mooie club gelaten. Ik vind deze kille exit getuigen van een gebrek aan respect. Ik had toch op z’n minst een telefoontje van Hernan Losada verwacht. Ik heb tenslotte nog twee jaar met hem samen gespeeld. Ik denk dat de grote mannen van de club niet het lef hadden om het in mijn gezicht te zeggen. En dat vind ik maar kleintjes.” Maes speelde sinds de zomer van 2016 exact 130 wedstrijden voor Beerschot. Van de huidige spelerskern droeg niemand vaker het mauve-witte shirt. Dit seizoen kwam hij nog één keer in actie in een korte invalbeurt op het veld van KV Oostende. De club wenste niet te reageren op dit nieuws.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws