©  dvkDP World

 ©  dp world

 ©  dp world

Met twee grote kranen werd de brug op haar plaats gezet. © DP World

1 / 4

Voetgangersbrug van 65 meter voor werknemers van terminaluitbater DP World in Waaslandhaven

Beveren/Kallo -

Een gigantische voetgangersbrug vormt vanaf volgende zomer de verbinding tussen het nieuwe gebouw van DP World Antwerp en de parking van de terminaluitbater in de Waaslandhaven. Het gevaarte werd met zwaar geschut op zijn plek gehesen.

Dieter Verschooren

Havenbedrijf DP World is een nieuw gebouw aan het plaatsen voor havenarbeiders en bedienden op de containerterminal. Om de nieuwbouw en de parking te verbinden wordt een grote voetgangersbrug geplaatst die over een spoorweg loopt. De 65 meter lange brug werd met behulp van twee grote kranen van 700 en 750 ton op haar plaats gehesen.

Het gebouw zal gebruikt worden door meer dan vijfhonderd havenarbeiders en een deel van de bedienden van DP World Antwerp. Om zo veel mogelijk ruimte te kunnen besparen om containers te stapelen op de site, wordt het gebouw boven een rijweg, vlak naast een spoorweg en te midden allerlei gas- en hoogspanningsleidingen gezet. Op het gelijkvloers van het nieuwe gebouw komen onder meer een kantine en kleedruimtes voor havenarbeiders”, zegt woordvoerster Kris Thieren. “De drie verdiepingen erboven zullen kantoren en vergaderzalen voor bedienden en management worden.”

Nu in het nieuws