Hoogstratense stadsdichter Michiel Van Opstal. ©  Joris Herregods

Inwoners kunnen eigen spreuk inzenden

Stadsdichter maakt spreuken voor geestelijke gezondheid

Hoogstraten -

Hoogstraten staat van 1 tot 10 oktober in het teken van geestelijke gezondheid. In de bibliotheek komt een infostand en op meerdere plaatsen hangen affiches met spreuken.

Het thema van de tiendaagse is ‘Samen Veerkrachtig’. Sommigen kunnen beter omgaan met druk dan anderen. Het stadsbestuur wil het taboe doorbreken rond praten over hoe we ons voelen. Dat gebeurt door inspirerende boodschappen en quotes om bij stil te staan. Die hangen onder andere in openbare gebouwen en winkels.

Stadsdichter Michiel Van Opstal maakte drie Hoogstraatse spreuken. Een daarvan is ‘Laat vrijheid bestaan, niet enkel als straat maar ook in je hoofd’.

Ook inwoners kunnen meewerken aan de actie door een spreuk te maken en die voor het raam te hangen. De beste spreuken worden getoond op de Facebookpagina van de stad.

In de bib staat tijdens de tiendaagse een infostand met flyers en boeken over geestelijke gezondheid. Via het lokaal dienstencentrum kan je een Goeie Buur vinden die helpt met praktische klusjes of voor gezelschap zorgt. (ram)

 

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio