De Gekko-school. © Erik Van Eycken

Bonheiden Boomt en geeft advies

Bonheiden -

De infomarkt Bonheiden Boomt vindt plaats op zondag 4 oktober op de speellaats van de gemeentelijke scholen GEKKO en GEBO. De markt is een organisatie van Bonheiden, Regionaal Landschap Rivierenland en de milieuraad.

Tijdens de markt krijgt iedereen gratis professioneel advies over bomen in de tuin. Bezoekers kunnen er ook plantgoed van bomen en hagen bestellen via de samenaankoop Bonheiden Boomt. De compostmeesters geven advies over het verbeteren van de bodem en er zijn ook imkers aanwezig.

Bij de stand van Bosgroep Antwerpen Zuid krijgen eigenaars van bossen info over hoe de bosgroep ondersteuning kan bieden bij het onderhoud. Ook andere duurzame acties van de gemeente krijgen aandacht.

“Je krijgt bijvoorbeeld info over de elektrische deelwagens van Partago en de coöperatieve zonnedaken of, wie weet, overtuigen we je om je dak te vervangen door een groendak”, zegt schepen van Milieu Mieke Van Den Brande (CD&V).

De leerkrachten en ouders van de Gekko-school openen het terras voor een drankje, de opbrengst wordt gebruikt voor de ontharding en vergroening van de speelplaats.

De markt vindt plaats op de speelplaats van de Gekko/GEBO school van 11 tot 17 u. Inwoners die persoonlijk advies willen, nemen best op voorhand contact op. (EVB)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio