Woonhaven-voorzitter Duchateau belooft beterschap voor de liften in de appartmentsblokken. © Patrick De Roo

Huisvestingsmaatschappij Woonhaven krijgt goed rapport

Antwerpen -

De sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven krijgt een positief rapport van de Vlaamse visitatiecommissie. “Dit mooi resultaat is het gevolg van onze inspanningen de afgelopen jaren”, zegt Woonhaven-voorzitter Fons Duchateau (N-VA).

Het rapport komt er op basis van gesprekken met medewerkers, huurders, partners en bestuursleden van Woonhaven. Op de doelstellingen die deze commissie van experts onderzocht, kreeg Woonhaven het label ‘goed’. Voor het financieel beheer en de communicatie met de huurders kreeg de huisvestingsmaatschappij zelfs de kwalificatie ‘zeer goed’.

“We leverden heel wat inspanningen op vlak van leefbaarheid en financiële leefbaarheid, onderdelen waar we in 2014 minder goed op scoorden”, zegt Duchateau. “Tegelijkertijd investeerden we in ons sociaal beleid, ons patrimonium en onze klantgerichtheid.”

De visitatiecommissie had ook enkele aanbevelingen. Het ging onder meer over het doelgroepenbeleid, het leegstands- en klantenbeheer en de dienstverlening van de liften in hoogbouw.

“Ondertussen zijn we negen maanden verder en hebben we verschillende van die aanbevelingen opgenomen in onze strategische planning. Zo is sinds het voorjaar een nieuw, strenger liftencontract van kracht wat de service naar onze huurders moet verhogen. En ons klantenbeheersysteem wordt momenteel gedigitaliseerd, zodat onze klanten in de toekomst zelf mee hun dossier kunnen beheren”, zegt Duchateau. svw

MEER OVER Fons Duchateau

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio