© Politie Mechelen-Willebroek

Dronken chauffeur ramt gevel, kinderen in auto ongedeerd

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft tijdens het weekend elf bestuurders uit het verkeer geplukt. Ze hadden allemaal te veel gedronken. Een van de chauffeurs ramde een gevel van een woning in Willebroek. Zijn twee inzittende kinderen bleven gelukkig ongedeerd.

Leo De Nijn

In totaal moesten 473 bestuurders in het pijpje blazen. Elf chauffeurs testten positief. Drie rijbewijzen werden onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Acht bestuurders moesten hun auto drie of zes uur aan de kant laten staan.

Een van hen veroorzaakte in de Appeldonkstraat in Willebroek een ongeval met aanzienlijke stoffelijke schade. De man, in wiens voertuig twee kinderen op de achterbank zaten, beukte met zijn auto in de gevel van een woning. Die raakte zwaar beschadigd. De brandweer van de zone Rivierenland kwam ter plaatse om de gevel te stutten. De bestuurder had 1,4 promille alcohol in zijn bloed.

Een andere chauffeur gaf in Mechelen geen gevolg aan een controlestop. “Aanvankelijk verminderde hij zijn snelheid. Maar bij het naderen van onze collega’s, die zwaaiden met een ontstoken oranje toortslamp, gaf de chauffeur plankgas en vluchtte weg. Onze manschappen kregen de vluchter snel te pakken. Hij had 0,5 promille alcohol op. Hij krijgt nu een extra proces-verbaal voor het weigeren van een bevel van een bevoegd persoon”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Twee jonge autobestuurders werden geverbaliseerd omdat ze een voertuig bestuurden met een voorlopig rijbewijs B. Daar mochten zij tijdens de weekendnachten niet mee rijden. Ook ontbrak in hun auto op de achterruit het verplichte L-teken.

Gelijktijdig met de alcoholcontroles werden ook gerechtelijke controles uitgevoerd. Hierbij werd onder meer een joint in beslag genomen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio