Het voertuig van de roekeloze chauffeur wordt getakeld. © Politie Mechelen-Willebroek

Straatracer raast door groep overstekende kinderen

Mechelen -

De lokale politie heeft zaterdag een automobilist uit het verkeer geplukt die als een gek met een hoge snelheid door een groepje kinderen reed dat de Liersesteenweg in Mechelen overstak. Als bij wonder raakte niemand gewond. De dertiger is bij de politie bekend als snelheidsduivel.  

Leo De Nijn

Een patrouillewagen van de politie merkte zaterdag rond 14u een autobestuurder op die met een hoge snelheid op de Liersesteenweg in de richting van Sint-Katelijne-Waver reed. “Ter hoogte van de Oude Liersebaan maakt de bestuurder, gebruikmakend van de handrem en met piepende banden, rechtsomkeer en raasde met een hoge snelheid richting Mechelen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Bij de jeugdterreinen van KV Mechelen stak op dat ogenblik een groep kinderen de straat over. “Zonder zijn snelheid te matigen laveerde de chauffeur met bruuske rijbewegingen tussen de groep kinderen en een geparkeerd voertuig. Een aantal kinderen diende weg te springen”, vertelt de hoofdinspecteur.

Even later kon de politie de bestuurder aan de kant zetten. Ze heeft het rijbewijs van de 38-jarige Mechelaar onmiddellijk ingetrokken.

Uit het onderzoek bleek dat de bestuurder niet aan zijn proefstuk is. Hij is bij de politiediensten bekend voor gevaarlijk rijgedrag en straatracen. “De bestuurder werd dit jaar zelfs al negenmaal geverbaliseerd voor een snelheidsovertreding. Het voertuig is bestuurlijk in beslag genomen”, zegt politiewoordvoerder Van de Sande.MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio