Juryleden Elke Cuypers en Dirk Frans tonen het winnende ontwerp. © Chris Van Rompaey

Dorpsraad onthult winnend etiket voor feestbier: “De varkenskop mocht niet ontbreken”

Koningshooikt, Lier -

Het feestbier voor tweehonderd jaar Koningshooikt is er nog niet, maar van het etiket voor op de flesjes kunt u al wel genieten. Alle ontwerpen hangen tot en met 18 oktober in galerie Art-Uur in de Lisperstraat 60 in Lier.

De Lierse deelgemeente Koningshooikt viert in 2021 haar tweehonderdjarige bestaan. Vzw Dorpsraad Koningshooikt werkt aan een feestprogramma en laat alvast een eigen bier brouwen. Het brouwsel noemt Ne Jutteneer en verwijst naar hoe de inwoners in het plaatselijk dialect genoemd worden. Geen bierfles zonder etiket en dus ging de dorpsraad op zoek naar een geschikt ontwerp. Daarvoor schreef ze samen met huisgalerie Art-Uur de wedstrijd Message On A Bottle uit.

Feestvarken

“We ontvingen 26 heel diverse inzendingen, zowel vanuit de regio als van ver daarbuiten”, zegt vzw-voorzitter Dirk Frans. Hij jureerde de voorstellen, samen met secretaris Greet Callens en Elke Cuypers en Anja Verbruggen als vertegenwoordigers van de kunstensector. De jury bekroonde uiteindelijk het ontwerp van Soukaina Ouhalli, een 19-jarige studente uit Deurne die de richting Publiciteit en Illustraties volgt aan het Instituut Sint-Maria in Antwerpen.

“Je herkent in het ontwerp van Soukaina meteen een feestvarken in kledij van vroeger. Die varkenskop mocht natuurlijk niet ontbreken, want hij verwijst naar de bijnaam van de Hooiktenaars”, zegt Frans. “Ze moet haar ontwerp nog wel licht aanpassen: ‘De’ Jutteneer moet ‘Ne’ Jutteneer worden omdat dat veel beter bekt. We hopen ons bier in januari op de nieuwjaarsreceptie aan het grote publiek te kunnen voorstellen.”

De winnende inzending. ©  Chris Van Rompaey

 CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio