©  AFP

Bittere ontgoocheling bij Wout van Aert: “Maar ik ben niet kwaad op Roglic”

Grote ontgoocheling uiteraard bij Wout van Aert na zijn tweede plaats op het WK wielrennen. Zijn tweede zilveren medaille op drie dagen tijd kon geen troost bieden. Achteraf wou hij geen steen gooien naar zijn ploegmaat Primoz Roglic, die niet al te veel kopwerk op zich wou nemen in de finale.

Jan-Pieter De Vlieger

LEES OOK. Opnieuw zilver voor Van Aert: beresterke Alaphilippe kroont zich tot wereldkampioen in Imola

“Ik heb mezelf niks te verwijten, de ploeg niks te verwijten”, reageerde Van Aert erg teleurgesteld bij Sporza. “We hebben gedaan wat we wilden doen. Ik kon niet mee toen Julian demarreerde. Ik ben teleurgesteld, tweede is pijnlijk. Ik was super, ik had de benen die ik wilde. Maar eentje was beter. Twee keer zilver dat komt hard aan.”

“We hebben vol rond gedraaid. Ja, ik denk dat Julian het voordeel had van het gaatje te slaan. Hij was de sterkste. Er kwam (bij de achtervolgers) pas vertwijfeling in de laatste twee kilometer en voordien kwamen we niet dichter. Ik had Priomz bij die ik goed ken, hij heeft zijn beste beentje voorgezet, maar we kwamen niet dichter.”

Een opvallend statement want veel analisten en renners vonden dat Roglic in de achtervolging meer had kunnen betekenen voor Van Aert die drie weken lang alles heeft gegeven in dienst van de Sloveen.

“Ik denk dat hij (Primoz) alles gedaan heeft wat hij kon, hij zat op de limiet. Ik zeg het, hij wist dat hij in die groep nooit de koers kon winnen. Ik ben zeker op niemand kwaad. Er is één ding gebeurd was jammer is, dat Julian superbenen had. Als enige kon hij een kloofje slaan. We waren bijna boven, ik wist als we hier met een elitegroep boven komen; dan laat ik niks meer rijden. Dan heb ik veel kans om kampioen te worden. Maar de laatste honderd meter waren er te veel aan. Maar die klim is 14 procent en hij demarreert op het buitenblad. Dat zegt genoeg.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  AP

 ©  AFP

 ©  BELGA

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws