Vier scholen namen deel aan de hindernissenloop © IF

Succesvolle hindernissenloop vervangt traditionele scholenveldloop: “Lopen hoeft allesbehalve saai te zijn”

Bonheiden -

In Bonheiden is de traditionele scholenveldloop de afgelopen week op een alternatieve manier verlopen. Door de coronamaatregelen kregen in totaal 850 kinderen uit vier verschillende scholen een coronaproof hindernissenloop voorgeschoteld.

evb

De sportdienst van Bonheiden stak de handen uit de mouwen en organiseerde een coronaproof alternatief. Op dinsdag en donderdag namen om en bij de 850 kinderen uit vier verschillende scholen deel. Nadat iedereen was opgewarmd met een dansje, begonnen de leerlingen aan een loopavontuur met negen hindernissen waaronder tunnels, een zandbak, autobanden, touwenweb, airtrack en andere obstakels waar men op, over en onder moest lopen, klimmen, kruipen.

Geen wedstrijdvorm

“Scholen en gemeentes hoeven zich niet meer te beperken tot veldlopen in wedstrijdvorm, maar ze worden uitgedaagd om in te zetten op beleving tijdens het lopen”, zegt schepen Pascal Vercammen (Open Vld). “Lopen is gezond, kan veilig georganiseerd worden en hoeft allesbehalve saai te zijn. Daar zijn we in Bonheiden in geslaagd.”

Als kers op de taart liepen de deelnemers door De Sportkeet die werd omgetoverd tot de ‘disco-keet’. Alles verliep coronaproof, met tijdschema’s, schoolbubbels, handgel, mondmaskers en zonder supporters. “De hindernissenloop werd met zeer veel enthousiasme onthaald door alle leerlingen, leerkrachten en directies van de deelnemende scholen”, besluit schepen Vercammen. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio