De voorbouw aan de Vrijheid en de kapel (achter de bomen) worden de volgende jaren gerenoveerd. © rr

Vlaanderen geeft 3,9 miljoen euro subsidie voor renovatie aan Klein Seminarie

Hoogstraten -

Het Klein Seminarie in Hoogstraten start volgend jaar met de renovatie van de voorbouw op de Vrijheid en de eeuwfeestkapel. De Vlaamse regering keurde een meerjarige premieovereenkomst goed.

am

Het schoolbestuur heeft ervoor gekozen om de ruimtelijke noden op te lossen met de bestaande gebouwen in plaats van een nieuwbouwproject. In de voorbouw komen klaslokalen die aangepast zijn aan de moderne noden van het onderwijs. Bij de kapel wordt onder andere het dak aangepakt.

De Vlaamse regering kent een subsidie van 3,9 miljoen euro toe. Ook het Agentschap Infrastructuur in het Onderwijs (AGIO) geeft financiële steun. Daarnaast stelt het Klein Seminarie zijn gebouwen buiten de schooluren ter beschikking voor feesten, sport- en jeugdvakanties. Het gebruik van de gebouwen door externen gaat de school ook na de werken verderzetten, waardoor de Hoogstratenaren kunnen meegenieten van het patrimonium.

“De goed bewaarde gerestaureerde gebouwen van het Klein Seminarie gaan de Vrijheid extra sieren en de ogen van elke passant even meesleuren naar haar geschiedenis”, zegt Vlaams Parlementslid en Hoogstraats gemeenteraadslid Tinne Rombouts (CD&V). “Het is positief dat de school haar patrimonium maximaal toegankelijk wil maken, ook buiten de schooluren.” De werken starten normaal gezien volgend jaar en zijn klaar in 2026.

  

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio