© ATV

Zieke leerkrachten testen positief

Basisschool De Wingerd week lang dicht

Terhagen -

Vrije basisschool De Wingerd in Terhagen (Rumst) sluit een week de deuren nadat dit weekend twee leerkrachten positief hebben getest op corona. Het ganse schoolteam wordt ook getest, voor de schoolkinderen is dit niet verplicht.

Zaterdag kwam de lokale crisiscel samen op vraag van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Aanleiding was het bericht dat twee leerkrachten een positieve coronatest hadden afgelegd. Het voorval werd overlegd met de arts van het CLB, de bedrijfsarts, het schoolbestuur en de crisiscel binnen de gemeente.

Beslist werd dat alle leerkrachten en medewerkers van de school in quarantaine gaan en getest worden op Covid-19. Voorlopig hebben zich nog geen andere leerkrachten met ziektesymptomen gemeld.

Quarantaine

Maar door de verplichte quarantaine en het testen van het schoolpersoneel ontstaat een organisatorisch probleem om de lessen in de school te laten doorgaan. De schoolpoort zal daarom een week lang gesloten blijven.

“De lessen van de lagere school zullen via afstandsonderwijs plaatsvinden”, zegt directeur Peter Vervloet. “Gelukkig hebben we het vorige schooljaar hiermee ervaring opgedaan. Maar het blijft natuurlijk geen fijne boodschap voor de kleuters, leerlingen en ouders. Iedereen werd tijdens het weekend van de situatie op de hoogte gebracht.”

“Ouders hoeven zich niet ongerust te maken”, zegt onderwijsschepen Wendy Weckhuysen (CD&V). “De leerlingen moeten zich niet laten testen, tenzij ze ook ziektesymptomen vertonen. Zij hadden immers slechts oppervlakkig contact met de leerkrachten.”

“Hetzelfde geldt voor ouders van kinderen die contact hadden met deze kinderen via de buitenschoolse kinderopvang of de sport- of jeugdverenigingen. We volgen de situatie uiteraard op de voet.”

De school opent terug zodra dit op een veilige manier en organisatorisch mogelijk is.(jw)

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS