Het artiestenduo Herman en Denise. ©  Stad Mechelen

Dansfeest zonder dansen: “Senioren dreigen geïsoleerd te geraken”

Mechelen -

Door de coronapandemie moesten de Mechelse senioren Balcazar een halfjaar missen. In het Cultuurcentrum zijn ze donderdag 1 oktober opnieuw welkom op hun dansfeest, maar dan wel zonder te dansen. Het wordt een editie aan tafel.

Sven Van Haezendonck

Normaal kunnen senioren iedere maand op Balcazar terecht voor een gezellige namiddag met koffie, taart, muziek en dans. “De dansvloer blijft gesloten, maar er wordt zeker niet stilgezeten. Op de muziek van Herman en Denise wordt het moeilijk om niet vanop de stoel mee te bewegen”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur.

Isolatie

De voorzichtige heropstart is welgekomen. “De dansnamiddagen werden enorm gemist. Erger nog, veel van de trouwe bezoekers zitten al maanden binnen omdat er door corona minder activiteiten zijn. Ze dreigen geïsoleerd te geraken. Daar willen wij iets aan doen. Ontmoeting en sociaal contact zijn cruciaal voor het welbevinden van onze oudere stadsgenoten”, legt Siffer uit.

De stad organiseert het evenement samen met Radio Opsinjoor. Er zijn maximaal zeventig personen toegelaten. Deelnemers betalen 6 euro, koffie en taart inbegrepen. Reserveren is verplicht.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio