Plopsa plant na De Panne en Landen-Hannuit ook een waterpretpark in Mechelen. ©  Photo News

Actiecomité begint petitie: “Zennebeemdenbos redden uit handen Plopsa”

Mechelen -

Het actiecomité Groene Buffer van Mechelen-Zuid schakelt een versnelling hoger in haar verzet tegen de plannen voor een vestiging van Plopsaqua. De leden zijn zaterdag met een online petitie begonnen die zondagavond al 1.300 handtekeningen had opgeleverd.

Sven Van Haezendonck

“Tegen de gemeenteraad maandagavond hadden we gehoopt op duizend handtekeningen, maar zondagavond hadden we er al 1.300”, zegt Jan De Coster, woordvoerder van actiecomité Groene Buffer van Mechelen-Zuid. Op de gemeenteraad staan een debat en verschillende vragen van raadsleden geagendeerd. Plopsa Group wil nog dit jaar een omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw van een waterpretpark en een stedelijk zwembad aan Technopolis in Mechelen.

In slechte aarde

Dat de multinational niet bereid is om een nieuw gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) af te wachten, valt in slechte aarde bij het actiecomité. “Het is een typische reactie geworden van Plopsa en van het stadsbestuur om het protest rond het project af te doen als de acties van enkelingen. De verontwaardiging over de plannen vind je wel degelijk over heel Mechelen. Dat merk je ook aan het aantal volgers op onze sociale media”, vertelt De Coster.

LEES OOK: Ondanks protest zet Plopsaqua project door: “Mechelaars dreigen zonder stedelijk zwembad te vallen”

Om nog eens een duidelijk signaal te geven, is Groene Buffer zaterdagmiddag met een petitie begonnen. “We vragen om het Zennebeemdenbos een eerlijke kans te geven met een degelijk onderzoek rond het GRUP en het project er niet snel-snel door te duwen zolang het juridisch kader nog gunstig is. Volgens ons zijn alternatieve oplossingen voor zwembad Geerdegemvaart ook niet voldoende onderzocht”, legt Jan De Coster uit.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio