Archiefbeeld. ©  rr

Politie begint opkuis Korte Zavelstraat: twintig pv’s op twee dagen tijd

Na de recente problemen met drugsdealers in Antwerpen-Noord, met name in de Korte Zavelstraat, heeft de Antwerpse lokale politie al twee dagen na elkaar acties gehouden. Op twee dagen tijd werden twintig pv’s uitgeschreven.

Tijdens de acties, vrijdag en zaterdag, was het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio City voortdurend aanwezig om de veroorzakers van de overlast op heterdaad te kunnen betrappen. Die overlast zou vooral veroorzaakt worden door dealers van Tunesische origine, waarvan een deel is afgezakt uit Gent en een deel illegaal in het land is. “Tegelijk werkt de aanwezigheid van de politie ontradend op wie van plan was om er drugs te kopen of verkopen”, voegt de Antwerpse politie toe.

In twee dagen zijn 37 personen gecontroleerd en werden 20 processen-verbaal opgesteld, hoofdzakelijk voor bezit van drugs. De meeste kopers kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld.

Zaterdag controleerde de politie iemand die illegaal in het land verbleef. “Hij had naast een gebruikershoeveelheid hasjiesj ook nog 39 gebruikersdosissen in zijn onderbroek verstopt en nog een groter stuk had hij tussen zijn benen gestoken”, zegt de politie. “De man wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter omdat wordt vermoed dat hij de drugs verkocht. Het geld, de drugs, zijn gsm en fiets die hij bij had, zijn in beslag genomen.”

Nog drie anderen die illegaal in het land verblijven werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken, die op zaterdag mee op het terrein was. “In de toekomst zullen nog gelijkaardige acties plaatsvinden”, klinkt het.  dvd

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio