De N-VA van Zoersel boostte het Plantjesweekend dit jaar ook financieel. ©  rr

N-VA Zoersel schenkt 1 euro aan Kom Op Tegen Kanker per verkochte azalea en doneert zo 570 euro

Zoersel -

Door de coronacrisis verloopt het jaarlijkse Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker anders. De azalea’s moeten online besteld worden en kunnen afgehaald worden op een afhaalpunt, zoals het administratief centrum in Zoersel. Om de mindere verkoop te counteren, schonk N-VA Zoersel dit jaar 1 euro per verkocht plantje aan Kom Op Tegen Kanker, goed voor 570 euro.

Burgemeester Liesbeth Verstreken, gemeenteraadsvoorzitter, Marcel De Vos, de schepenen Michael Heyvaert, Danny van de Velde en Cindy Van Paesschen, gemeenteraadslid Rita Laureyssens en bestuurslid Georgette Truyens van N-VA waren vrijdag en zaterdag in de weer om te helpen bij de verdeling van de plantjes. Door de onlineverkoop werden er spijtig genoeg minder plantjes besteld dan verhoopt. “Zelf heb ik op jonge leeftijd afscheid moeten nemen van mijn moeder die de strijd tegen kanker verloren had, maar ook nu treft de ziekte mijn naaste familie en vrienden. Ook collega’s binnen N-VA zijn getroffen. Daarom dat deze actie me echt nauw aan het hart ligt”, zegt schepen van gezondheid Cindy Van Paesschen (N-VA).

Om de tegenvallende verkoop toch wat te compenseren maar ook om een duidelijk signaal te geven dat we deze actie ook de komende jaren moeten blijven steunen besloot N-VA Zoersel een extra bijdrage te leveren.

N-VA Zoersel ondervoorzitter Ben Van Ocken: “Zoals Cindy al aanhaalde treft deze ziekte velen. Omdat we wisten dat de online verkoop een grote impact zou hebben op de verkoop heb ik het voorstel in onze partij gedaan een extra bijdrage te storten per verkocht plantje. Dit initiatief werd door N-VA Zoersel unaniem goedgekeurd. N-VA Zoersel koos ervoor om voor ieder verkocht plantje 1 euro extra bijdrage te leveren aan de actie Kom Op Tegen Kanker.”

Dit jaar werden er 570 plantjes verkocht in Zoersel. “Enkele dagen geleden heeft onze penningmeester Eric Behiels dan ook al de bijdrage van 570 euro namens N-VA Zoersel overgemaakt aan Kom Op Tegen Kanker”, zegt Van Ocken. “We hopen dat ons initiatief andere mensen, bedrijven of organisaties aanzet om een soortgelijke extra ondersteuning te geven aan de actie Kom Op Tegen Kanker.”

kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio