In Mechelen zijn er valse energie-adviseurs op ronde. ©  Patrick Hattori

Stad Mechelen waarschuwt voor valse adviseurs na mislukte oplichting 94-jarige

Mechelen

De stad Mechelen waarschuwt haar inwoners voor oplichters die zogezegd langskomen voor een energiescan. Op dit moment is er weet van één slachtoffer, een vrouw van 94 jaar.

De valse adviseurs gaan van deur tot deur en proberen bewoners wijs te maken dat ze langskomen om een energiescan te maken. Ze doen dat naar eigen zeggen in opdracht van de stad of het OCMW van Mechelen. “Onze adviseurs zullen nooit zomaar ergens aanbellen, ze komen alleen langs op afspraak”, stelt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Energie.

Bovendien gaan de oplichters nog een stap verder. Wanneer bewoners niet ingaan op het voorstel voor een scan, krijgen ze een vervalste brief met het logo van de stad en het Sociaal Huis in de bus. Daarin herhalen ze hun vraag om alsnog een afspraak te maken. “Ga hier dus niet op in”, zegt De Bie. Twee jongemannen probeerden onlangs een 94-jarige vrouw in te luizen. Ze sprak hen aan de deur en liet hen niet binnen.

Niet veel goeds

Mechelen roept haar burgers op om contact op te nemen met de stadsdiensten of met de politie wanneer ze met de oplichters te maken krijgen. “Waar de oplichters precies op uit zijn, is niet duidelijk. Maar dat ze met een smoes je woning proberen binnen te geraken, voorspelt niet veel goeds”, legt de schepen uit.

Wie met vragen zit over isolatie of energie kan contact opnemen met Energiepunt Mechelen op 0800.20.800 of via energiepunt@mechelen.be. svhMEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio