Met een grote vlag vestigde Mechelen aandacht op duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. © Stad Mechelen

Vlag krijgt tweede leven in draagtassen, regenvesten of pennenzakken

Mechelen -

Een grote ronde vlag van maar liefst 12 diameter kleurde vrijdagmiddag de Mechelse Grote Markt voor het slotmoment Week van de Duurzame Gemeente. En zelfs die krijgt een tweede leven.

Op de vlag stonden de pictogrammen van de zeventien SDG’s, de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die dit jaar vijf jaar bestaan en die tegen 2030 een einde moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in de wereld. Veel Mechelaars helpen om van die globale doelen een succes te maken. Door een auto te delen bijvoorbeeld of door samen te tuinieren.

Volledig in filosofie met het project gaat de grote vlag in de Dijlestad niet zomaar de vuilnisbak in. Ze krijgt een tweede leven. Medewerkers van AMAi gaan ermee aan de slag om er draagtassen, regenvesten of pennenzakken van te maken. “De zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn een soort gps om samen van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. Delen is het nieuwe hebben en duurzaam verbouwen de toekomst.”

“Binnen het stadsbestuur en de administratie maken we alvast gebruik van de SDG’s om ook onze eigen doelstellingen in een groter geheel te plaatsen”, zegt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Duurzaamheid en Mondiaal beleid. svhMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio