Vorig jaar kleurde de Zimmertoren roze. © Chris Van Rompaey

Stadhuis krijgt kleurtje in strijd tegen kanker

Lier -

Het Lierse stadhuis kleurt van 29 september tot en met 4 oktober goud en van 5 tot en met 10 oktober roze.

Wereldwijd wordt in september erkenning gevraagd voor kinderen en jongeren die tegen kanker vechten. De aandacht gaat ook naar hun families, zorgverleners, verzorgers en wetenschappers die zich dagelijks voor hen inzetten. Op 1 september kleurde het Europese parlement in Brussel goud om aandacht te vragen voor de strijd van deze kinderen en jongeren.

Ook onze stad steunt deze shine gold-actie, een initiatief van de Europese Vereniging van Pediatrische Oncologie, samen met de CCI-Europe (EU Oudervereniging) en PanCare, het netwerk voor de zorg van overlevenden na kinderkanker. Van dinsdag 29 september tot zondag 4 oktober kleurt daarom het Lierse stadhuis goud. Vzw Ons Steentje zet lokaal haar schouders onder deze actie.

Naar aanleiding van de start van de borstkankermaand oktober zal het stadhuis ook opnieuw een weekje roze kleuren. Van maandag 5 oktober tot en met zaterdag 10 oktober zal op momenten dat de openbare verlichting brandt, het stadhuis in een roze gloed baden. De roze aanstraling komt er op vraag van de Pink Ribbonettes, de Lierse afdeling van Pink Ribbon. (cvr)

.

MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio