Michelle en Barack Obama, op de dag van de inauguratie van Donald Trump als nieuwe Amerikaanse president. 

Obama’s meest bewonderde personen ter wereld, Bart De Wever ook blij met ereplaats

Michelle en Barack Obama zijn wereldwijd de meest bewonderde personen. Dat blijkt vrijdag uit een peiling van YouGov bij 45.000 mensen uit 42 landen. Ook in België is dat niet anders. Een verre ereplaats bij de bevraging in ons land is weggelegd voor Bart De Wever. Op Facebook pronkt hij met zijn twaalfde plaats, achter Vladimir Putin, maar voor Donald Trump. Met de knipoog uiteraard.

Bron: BELGA, JoRo

Wereldwijd bij de mannen is het de eerste keer dat de voormalige Amerikaanse president de ranking aanvoert sinds de peiling in 2014 werd gelanceerd. Miljardair en medestichter van Microsoft, Bill Gates, zakt van de eerste naar de tweede plaats. De Chinese president Xi Jinping vervolledigt de top drie.

Ook bij de Belgische bevraagden staat Barack Obama helemaal bovenaan. De rest van de top drie ziet er bij ons lichtjes anders uit, met de Dalai Lama op de tweede plaats en dan pas Bill Gates. Koning Filip werd door de Belgen op de vijfde plaats gezet, op nummer twaalf staat Bart De Wever - net boven Donald Trump - en plaats vijftien is weggelegd voor Paul Magnette.

De Wever mag dan wel altijd de primus van de klas zijn, toch lijkt hij best vereerd met zijn twaalfde stek, getuige zijn post op Facebook.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Michelle Obama

Bij de vrouwen behoudt Michelle Obama wereldwijd haar status als meest bewonderde persoonlijkheid. Ze doet zo beter dan actrice Angelina Jolie en de Britse koningin Elizabeth II. Vorig jaar was de tweede plaats nog voor Oprah Winfrey en stond Jolie op nummer drie.

Michelle Obama wordt ook door onze landgenoten het meest bewonderd, maar vervolgens kijken we het meest op naar Angela Merkel en Greta Thunberg. Kim Clijsters en Nafissatou Thiam bezetten respectievelijk een vijfde en zesde plaats, koningin Mathilde volgt op de tiende stek.

YouGov bevroeg in totaal 45.000 mensen uit 42 landen en deed dat in twee fasen. Eerst werd aan de respondenten gevraagd naar welke mannen en vrouwen zij het meest opkeken. Uit al die namen werden vervolgens twee lijstjes met daarop de twintig meest genoemde persoonlijkheden gedestilleerd. Die werden voor elk land aangevuld met bekende persoonlijkheden uit de regio. Tussen mei en september moesten de respondenten dan opnieuw kiezen uit deze selectie.

Bekijk de volledige ranglijsten per land via yougov.co.uk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER