Themabeeld. ©  Getty Images/iStockphoto

Sint-Katelijne-Waver opent Fietsbieb: fietsen voor 20 euro per jaar

Sint-Katelijne-Waver -

In Bonheiden werd vorige week al een nieuwe Fietsbieb geopend, vandaag gebeurt hetzelfde in Sint-Katelijne-Waver. Bij de Fietsbieb kunt u een (kinder)fiets lenen voor amper 20 euro per jaar.

wabo

Een kind ontgroeit bijzonder snel zijn fietsje. In plaats van steeds een nieuw exemplaar te kopen, kunnen inwoners van Sint-Katelijne-Waver vanaf nu ook terecht bij de Fietsbieb. De fietsjes die u er kunt lenen, zijn in prima staat zodat u er zeker van bent dat uw kind veilig de baan op gaat.  

Lid worden van de Fietsbieb kan voor 20 euro per jaar. Met het lidmaatschap is het mogelijk voor leden om voor hun kind een jaar lang een fiets te lenen. Wie de ‘oude’ kinderfiets aan de Fietsbieb schenkt, is zelfs meteen gratis lid. Bij het lenen van een fiets betaalt u een waarborg van 20 euro die u terugkrijgt wanneer u de fiets inlevert.

Fietsen stimuleren

De Fietsbieb wil ook een rol spelen in het stimuleren van het fietsen bij kinderen. Daarom zullen ze hun leden informeren over leuke fiets-initiatieven, zoals fietstochten of workshops in de buurt. Om dat allemaal te verwezenlijken, is de Fietsbieb nog op zoek naar bijkomende vrijwilligers. Het gaat om mensen die graag fietsen herstellen of die de Fietsbieb enkele uren per maand willen openhouden.

De Fietsbieb krijgt ondersteuning van de gemeente, die aan Baxbos 17 een ruimte ter beschikking stelt voor de uitleenpost en waar de fietsjes worden opgeborgen. Ondertussen zijn er twintig kinderfietsen ter beschikking, maar wie een fietsje wil schenken, is nog steeds welkom.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio