©  Photo News

Positieve testen blijven hoog in Kempense regio, ziekenhuisopnames volgen besmettingen (nog) niet

Kempen -

Het aantal bijkomende besmettingen met corona scheert al de hele week hoge toppen in de Kempense regio, met Turnhout en Mol als uitschieters. Maar in de Kempense ziekenhuizen is het erg rustig.

Volgens de recentste data van Sciensano op vrijdag zijn er de voorbije zeven dagen in totaal 170 nieuwe besmettingen genoteerd in de 27 gemeentes van het arrondissement Turnhout. Dat is iets minder dan de zevendaagse getallen van de dagen voordien, maar nog altijd aanzienlijk hoger dan die in de voorgaande vier maanden. Turnhout telde de voorbije week 22 positieve testresultaten, Mol 21 en Hoogstraten 17. Maar ook in Geel (+12), Herentals en Ravels (elk +11) ligt de toename relatief hoog. Enkel in Herenthout, Laakdal en Vorselaar was er deze week geen enkele besmetting.  

Volgens het gemeentebestuur van Mol, dat er in twee weken tijd meer dan veertig coronabesmettingen bijkreeg, vindt de verspreiding nog altijd haar oorsprong in contacten op school of in de verenigingen. “Een besmetting in een gezin leidt enkele dagen later vrijwel altijd tot bijkomende besmettingen in datzelfde gezin of – ruimer – de familie.”

Hoewel de Kempense cijfers de nationale stijgende trend volgen, geldt dat helemaal niet voor het aantal ziekenhuisopnames. In de vier Kempense ziekenhuizen is het aantal opgenomen patiënten met Covid-19 op de vingers van één hand te tellen. Toch verwachten de ziekenhuizen de komende weken “een forse stijging van het aantal zwaar zieke coronapatiënten die moeten worden opgenomen”. Daarvoor brengen ze alles in gereedheid.

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS