Turnhoutse oppositie scherp voor plan om investeringen uit te stellen: “Zoveelste truc met de duif”

Turnhout -

Open Vld en Vlaams Belang in Turnhout hebben gereageerd op de oplossing van het college om de rekenfout van 26 miljoen euro in het meerjarenplan recht te zetten.

Zowel Open Vld als Vlaams Belang betreurt dat investeringen voor meer dan 10 miljoen euro doorgeschoven worden naar de volgende legislatuur. Het gaat onder meer over de renovatie van het stadhuis, het begin van de noordelijke ontsluiting van de ring rond Turnhout en de heraanleg van de Gasthuisstraat.

“Dit is de zoveelste truc met de duif om het nattevingerwerk van het begin van de legislatuur recht te zetten”, vindt Reccino Van Lommel (Vlaams Belang). Bovendien gaat het volgens Bart Voordeckers (Open Vld) niet om besparingen. “Door bijvoorbeeld de renovatie van de hangar in het Raadsherenpark te schrappen, moeten ook werfketen gehuurd worden voor speelplein Wollebos. Die huurkosten dreigen de kostprijs van de effectieve werkzaamheden zelfs te overstijgen.”  

Ook het uitgestelde kerntakendebat kan op weinig begrip rekenen. “Dit is het monster van Loch Ness van de Turnhoutse politiek: iedereen spreekt erover, niemand heeft het ooit gezien”, zegt Voordeckers. “Het toont eens te meer de vage ambities en besluiteloosheid van dit stadsbestuur aan”, meent Van Lommel. Voordeckers besluit dat het college haar opdracht volbracht heeft. “De volgende meerderheid zal weten wat te doen: geld zoeken om de plannen van deze meerderheid uit te voeren.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio