Il Cardinale had intrek genomen in ’t Oud-Gemeentehuis. © Jan Brys

Il Cardinale in ’t Oud-Gemeentehuis sluit: “Hamburgertent is misschien meer iets voor een stad”

Kapellen -

Het hamburgerrestaurant Il Cardinale in ’t Oud-Gemeentehuis van Kapellen heeft de deuren gesloten. De Kapelse vestiging van deze keten heeft nooit goed aangeslagen. Er wordt nu naar een overnemer gezocht.

Il Cardinale is een keten van hamburgerrestaurants met vestigingen in Mechelen, Lier, Geel en tot voor kort dus ook in Kapellen.  

“De brouwerij Corsendonk huurt het oude gemeentehuis van de gemeente Kapellen. Il Cardinale huurt op zijn beurt de ruimte voor het restaurant. Maar ik heb de indruk dat dit concept nooit een succes is geweest in onze gemeente. Een hamburgertent is misschien meer iets voor een stad”, zegt schepen voor lokale economie An Stokmans (Open Vld).

Overnemer

Er wordt nu naar een overnemer gezocht. “Maar het wordt wellicht een ander concept. Er zijn al onderhandelingen lopende met kandidaten. Hopelijk wordt er vlug een oplossing gevonden. Het zou fijn zijn mocht de ruimte niet te lang leeg staan”, voegt de schepen er nog aan toe.

Het gebouw op de ovonde aan de Dorpstraat dateert uit het begin van de 20ste eeuw. Het deed eerst dienst als gemeentehuis en de gemeentelijke diensten en de brandweer waren er gevestigd. In 1974 trokken de gemeentelijke diensten naar het Beukenhof en kreeg ’t Oud-Gemeentehuis een culturele invulling.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio