Studenten in de lerarenopleiding leren kritisch omgaan met de media © rr

Lerarenopleiding Thomas More Mechelen wint M-Award voor mediawijsheid

Mechelen -

Vrijdag reikte minister Benjamin Dalle (CD&V) de M-Awards uit. Deze awards, een initiatief van het Vlaamse Kenniscentrum voor digitale en mediawijsheid, zetten organisaties in de bloemetjes die kritisch én creatief omgaan met media en ICT. De M-Award voor Mediawijs Beleid ging naar de Hogeschool Thomas More Mechelen, met hun ‘expertklas Mediawijsheid’.

Thomas More was een van de vijf winnaars die werden gekozen uit de 24 projecten die werden ingediend. Het ging om projecten die een aspect van mediawijsheid in de kijker zetten. Naast een mooie award winnen ze ook elk een vorming ter waarde van 350 euro. Door COVID-19 gebeurde de uitreiking dit jaar via een onlinevideo. Minister van Media Benjamin Dalle benadrukte tijdens de uitreiking het belang van mediawijsheid. “Onze jongeren zijn de eerste echte digital natives en groeien op in een steeds meer digitale samenleving. Om jongeren wendbaar te maken moet mediawijsheid één van de kerncompetenties zijn. De projecten die een M-Award mogen ontvangen zijn echte ambassadeurs van Mediawijsheid.”   

Thomas More Mechelen won de award met de ‘expertklas Mediawijsheid’ in de bachelor lager onderwijs. De studenten leren in de expertklas Mediawijsheid om zich met behulp van media te informeren, bronnen en informatie te beoordelen en media-inhoud te creëren voor zichzelf en anderen. (wabo)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio