© Reuters

Vier gewonden bij mesaanval in Parijs, vlak bij voormalige kantoren Charlie Hebdo

In Parijs hebben onbekenden vrijdagvoormiddag vier mensen verwond met een mes. Dat gebeurde in het 11de arrondissement in de Nicolas Appertstraat, vlak bij de voormalige burelen van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Vier mensen raakten daarbij gewond. Er zijn ondertussen ook al twee verdachten opgepakt.

De feiten deden zich voor rond 11.45 uur. Vier mensen raakten gewond bij de mesaanval, twee werden in kritieke toestand afgevoerd maar zijn niet langer in levensgevaar. De politie ging op zoek naar twee verdachten, die zouden vervolgens zijn gevlucht in de richting van de metro. Eén van de gezochte verdachten werd gevonden ter hoogte van de Bastille, hij werd door de politie opgepikt omdat hij vol bloed hing en ook voldeed aan de persoonsbeschrijving die de slachtoffers gaven. Iets na twee uur kwam er ook het bericht dat er een tweede verdachte was opgepakt. Hij werd door de politie gevat in de metro van Parijs. Dat meldt de regionale zender BFMTV.

Twee van de gewonde slachtoffers zouden werken voor het persagentschap ‘Agence Première Ligne’ in het gebouw naast de voormalige gehouden van Charlie Hebdo. De twee zouden buiten aan het roken geweest zijn, stelt BFMTV. Volgens Franse media is het dit persagentschap dat in 2015 de eerste alarmsignalen hoorde van de aanslag naast de deur. Deze journalisten hadden toen ook beelden gemaakt van de aanslag. Een collega van de gewonde journalisten, Paul Moreira, zegt wel dat het agentschap geen bedreigingen had ontvangen.

De politie is massaal ter plaatse en vraagt via Twitter om de omgeving te vermijden. Scholen, crèches en woonzorgcentra in de buurt hebben de deuren gesloten. De Franse eerste minister, Jean Castex, heeft in de buurt een crisiscentrum opgericht en is ter plaatse. Er wordt benadrukt dat het voorlopig niet om een terreurdaad gaat, het is het parket van Parijs dat momenteel de zaak in handen geeft. “Momenteel zijn er geen aanwijzingen die duiden op een link met Charlie Hebdo. Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen”, zei de Parijse procureur.

De Nicolas Appertstraat staat bij de mensen in het geheugen gegrift sinds de aanslagen van 2015. De broers Saïd en Chérif Kouachi stormden toen de burelen binnen van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Ze schoten elf journalisten en tekenaars dood en verwondden er nog vijf. In hun vlucht schoten ze nog een agent neer.

Momenteel is in Parijs het proces naar aanleiding van die feiten aan de gang. Bij de start van het proces publiceerde Charlie Hebdo opnieuw enkele karikaturen van de profeet Mohammed, waarna het opnieuw bedreigingen ontving van terreurorganisaties.

 ©  AFP

 ©  REUTERS

 ©  EPA-EFE

 ©  AP

 ©  AP

 ©  AP

 ©  AFP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws