©  BELGA

Drastische maatregelen: voetbalclub Westerlo zeven dagen in quarantaine

Na de twaalf positieve coronagevallen neemt Westerlo drastische maatregelen. De club heeft al zijn spelers sinds woensdag een quarantaine opgelegd en wil dat zeven dagen volhouden, tot en met komende dinsdag dus.

Ludo Vandewalle

Daarvoor krijgt Westerlo het applaus van de virologen, maar de Pro League kan voor dat goede voornemen een stokje steken. De wedstrijd van dit weekend tegen Club NXT werd al uitgesteld maar komende woensdag is de al eerder wegens corona uitgestelde competitiewedstrijd tegen Deinze geprogrammeerd. Als de Pro League de spelers van Westerlo verplicht om die wedstrijd te spelen, wordt de quarantaine mogelijk opgegeven. De kalendermanager van Pro League, Nils Van Branteghem, beslist daar zaterdag over. Hij wil de resultaten van de recentste coronatesten bij Westerlo, die zaterdag bekend worden, afwachten.

Bij zeven positieve testen van spelers uit de A-kern plus min 21-jarigen die regelmatig spelen, heeft de club sowieso recht uitstel aan te vragen. Westerlo heeft echter een ernstiger probleem want de drie doelmannen uit de kern hebben alle drie positief getest en kunnen dus niet spelen. Hoe het voor de wedstrijd van 3 oktober tegen RWDM zit, moet ook nog worden afgewacht.

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws