Afgelopen woensdag vond de jaarlijkse ‘Know Soudal’-dag plaats, waarop recente aanwervingen een hele dag werden ondergedompeld in de wereld van Soudal. ©  rr

Veertig extra aanwervingen bij Soudal in Turnhout dit jaar ondanks coronacrisis

Turnhout -

De wereldwijd bekende siliconen- en voegkittenproducent Soudal met hoofdkwartier in Turnhout, heeft dit jaar al veertig bijkomende hoogopgeleide mensen in dienst genomen. Nog meer aanwervingen zitten in de pijplijn.

Alain van Veldhoven

“Volgend jaar bestaat Soudal 55 jaar. Op vlak van investeringen zijn we actiever dan ooit”, zegt Soudal-voorzitter en stichter Vic Swerts. “We breiden uit en bouwen op vijf continenten, en dat betekent uiteraard: aanwerven. We hebben sinds ons ontstaan nog meer crisissen zien passeren, maar dat heeft onze constante groei nooit onderbroken, laat staan teruggedraaid. Net als bij de bankencrisis van 2008 zijn we blijven aanwerven. En net als toen, zullen we ook nu sterker uit deze crisis komen.”

In 2020 zijn er alleen in Turnhout al veertig FTE’s bijgekomen. Mondiaal steeg dat aantal in 2019 van 3.015 naar 3.242. Soudal investeert zo volop in verdere groei met sterke profielen die de tientallen buitenlandse filialen verder mee uitbouwen. Ook de aanwervingscampagne voor ingenieurs van begin 2020 heeft zijn vruchten afgeworpen.

Vooral in de vestiging in Turnhout zullen er daar in de volgende jaren nog een heel aantal nieuwe arbeidskrachten bijkomen. Zo gaat Soudal op de 4,3 hectare grote Sunnyland-site aan de Everdongenlaan een hypermoderne productiesite bouwen. In deze ‘fabriek van de toekomst’ zullen nagenoeg volautomatisch grote hoeveelheden voegmastieken gemengd en afgevuld worden. Deze doorgedreven automatisatie betekent minder afval en minder energiegebruik, maar zeker niet minder werknemers. Hiermee lijkt de verankering van Soudal op Kempense bodem verzekerd.

MEER OVER Bedrijven Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio