© JVDP

Vlaams Belang roept aan de Ring op om te claxonneren tegen Vivaldi

Wie vrijdagochtend over de Antwerpse Ring richting Nederland reed, zal mogelijk de Vlaamse Leeuw in veelvoud hebben zien wapperen op de brug aan de Grotesteenweg in Berchem. Het ging om een protestactie van Vlaams Belang Antwerpen tegen de vorming van de Vivaldi-regering.

Een tiental leden van de Antwerpse afdeling van Vlaams Belang, waaronder gemeenteraadsleden Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Sam Van Rooy trokken vrijdag tijdens de ochtendspits naar de brug over de Ring ter hoogte van De Singel en Sint-Willibrorduskerk. Daar ontrolden ze een metersgroot spandoek met opschrift ‘Claxonneer tegen de Vivaldi-regering’, dat ze vervolgens aan de brugleuning bevestigden. De VB’ers, die de aandacht trokken met hun wapperende Vlaamse vlaggen en ook een exemplaar met het Antwerpse embleem, kregen gedurende de actie toch wel wat respons van het voorbijrazende verkeer.

Na een tijdje verzocht de politie om de demonstratie te staken, aangezien dit verboden is aan een drukke autoweg.

Ruim een jaar en vier maanden na de verkiezingen lijkt er eindelijk een federale regering in de steigers te staan en dat is niet naar de zin van Vlaams Belang, de winnaar van de verkiezingen die andermaal in de oppositie belandt. “Op 26 mei 2019 koos de Vlaming een radicaal ander beleid. De kiezer stemde overtuigend voor een rechtse en Vlaamse afslag. Met deze Vivaldi-monstercoalitie krijgen we echter exact het omgekeerde. Een door de Franstaligen en links gedomineerde regering die zelfs geen Vlaamse meerderheid heeft. Waarom gaan we in feite nog gaan stemmen?”, zegt Filip Dewinter.

De actie kadert in een bredere campagne van Vlaams Belang tegen de toekomstige Vivaldi-regering.  Op zondag 27 september plannen de nationalisten een protestrit naar Brussel die omstreeks 11u00 moet uitmonden in een automeeting op de Heizel, conform de coronaregels. (joro)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio