Winkelen in eigen gemeente bevordert het sociale contact © Neel Vermeiren

Geen dorpsdag zondag, wel digitaal platform voor lokale economie

Wuustwezel -

Zondag had normaal gezien de dorpsdag moeten plaatsvinden. Nu de coronacrisis daar anders heeft over beslist, lanceert de gemeente een ondernemingsplatform om de lokale economie te ondersteunen.

Neel Vermeiren

“Het is belangrijk dat mensen hun weg blijven vinden naar onze lokale ondernemers,” zegt schepen voor Lokale Economie Sus Vissers (CD&V). “Hun inzet, hun eeuwige glimlach en hun schouders onder het verenigingsleven brengen onze gemeenschap tot leven. Het zijn moeilijke tijden maar de gemeenteraad ging unaniem akkoord om initiatieven te nemen om onze middenstanders te ondersteunen.”

Dankzij het gemeentebestuur en Project 2990 bestaat er nu een knap platform waarop iedereen vanaf zondag vlotjes op de hoogte kan blijven van het ondernemersleven in het 2990-grondgebied. “De vele acties, evenementen en aankondigingen voor klanten vinden op de website #KoopInWuustwezel gemakkelijk hun weg naar alle inwoners”, aldus Nick Schrijvers van de dienst Lokale Economie.

Voor een mooi en handig overzicht van maar liefst 2.000 lokale bedrijven kon de gemeente rekenen op het talent van Design By Floor dat de digitale bedrijvengids realiseerde.

www.bedrijvengids.be


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio