Bibliothecaris Lydie Verrept met de vorige schepen van Cultuur Tom Dijckmans (Durf!)  © jan auman

2.500 e-boeken beschikbaar op eigen toestel

Wijnegem -

In de bib van Wijnegem kunnen gebruikers voortaan e-boeken ontlenen om op hun eigen digitaal toestel te lezen.

Via het platform cloudLibrary kunnen leners telkens twee e-boeken lenen, evenveel e-boeken reserveren en elk boek maximaal zes weken houden. Over boetes hoeven ze zich geen zorgen te maken, want na zes weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel.

“De e-boeken van de bib zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. Jong of oud, digitaal vaardig of digibeet: e-boeken lenen gaat eenvoudig en snel met het handige online stappenplan of met de hulp van een bibliotheekmedewerker”, aldus bibliothecaris Lydie Verrept.

De collectie

Tussen de ruim 2.500 titels vinden volwassenen leners voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie, aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken. In het aanbod zitten onder meer Arnon Grunberg, Stefan Brijs, Pieter Aspe, Nicci French, Rudi Vranckx en Pascale Naessens. De meerderheid van de Vlaamse uitgevers heeft haar schouders onder het platform gezet.

De dienst wordt aangeboden met het cloudLibrary-platform en is een samenwerking tussen Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca. Leners melden zich aan met hun Mijn Bibliotheek-profiel.

wijnegem.bibliotheek.be.
jan auman


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio